Prihrani -5%

Včlani se v klub

Brezplačna dostava

Za naročila nad 30€

Izdelava po naročilu

Storitve

Tibetanska zapestnica, mesečev kamen

  • Šifra: 1007393
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 15.25€

  • Brez DDV: 12.50€

Tibetanska zapestnica, mesečev kamen

ZAPESTNICA MESEČEV KAMEN 


Zapestje je simbol človeške spretnosti, center obnavljanja energije, iz katerega se vodijo vsa ročna opravila. Običaj "oblečenega" zapestja je zato - ne zgolj zaradi krašenja, temveč predvsem varovanja - nemara star več kot človeško oblačilo. Že izkopanine iz kamene dobe pričajo, da so jih ljudje uporabljali kot čarni predmet, ki prinaša srečo, in hkrati amulet, ki varuje pred nevarnostmi.


Prvotno so bile zapestnice iz kamna, kosti in usnja, nato iz bolj ali manj žlahtnih kovin, dragih kamnov in kar kmalu postale pojem estetike, žlahtnega prestiža, kulture, mentalitete pa tudi znak upora, socialnih in političnih sporočil.

Čaščenje zapestja in zapestnic kot statusnega simbola sega do starega Egipta, ko so nosili široke zapestnice na obeh rokah. Ohranjene so podobe s Tutankamonom, ki ima zapestnice okrašene s hrošči skarabeji, starogrškim simbolom ponovnega rojstva in regeneracije. Nosili so jih tudi na nadlakti.

Ob izkopavanju njihovih grobov so arheologi ugotovili, da imajo na rokah zapestnice iz različnih kamnov, vendar izdelane po enakih pravilih. Sestavljene so bile iz 21 kroglic in enega posebej oblikovanega "guru" kamna (poglavarja drugim). Bolj kot so bili pomembni člani plemena, več različnih zapestnic so nosili, poglavarji in svečeniki celo do petnajst.

Znanstveniki so v svoje raziskave vključili tudi bioenergetike in kristaloterapevte ter začeli preučevati čudežno moč te skrivnostno srečenosne zapestnice in… Preizkusite njeno moč, srečo in izkušnje delite dalje. 

V kolikor bodo spremembe, ki jih povzroča mineral pozitivno vplivale na vas je to potrditev, da ste izbrali pravi mineral.V kolikor pa se ne počutite dobro, se vprašajte, kaj počnete v življenju narobe, ali pa izbrani mineral ni pravi za vas. 

Lastnosti minerala: MESEČEV KAMEN - Kristal ravnovesja 
Uporaba: pri ženskah uravnava hormonske cikluse z naravnimi ritmi in pomaga pri menstrualnih težavah v obdobju po rojstvu otroka in v fazi menopavze. Je eden tistih mineralov, ki močno spodbujajo rast rastlin. 
Vibracija:  mineral nas čustveno odpira in življenje napolni z nizom srečnih naključij. Položen na tretje oko (6.čakra) ravzija jasnovidnost in povzroča, zlasti v obdobju polnega meseca lucidne sanje.  Položen na srce, čisti percepcijo in razvija intuicijo. Nekoč so mineral priporočali za zaščito na potovanjih, zlasti če je šlo za plovbo. Že ime samo pove, da je veljal za kamen meseca, kar je močno povezano s čustvi, intuicijo, srcem in plodnostjo.
  • Eliksir: uravnava ženske hormonske cikluse.
  • Nahajališča: Burma, Šrilanka, Indija, Brazilija, ZDA
  • Izvor imena: ime je dobil po vizualnem učinku kamna, ki spominja na sij polnega meseca (lune), od tod ime lunin kamen 
  • Barva: bledo roza do rjave
  • Element: voda-zrak

Velikost
Velikost artikla Zapestnica je obsega približno 19 cm. Zaključek zapestnice je v goru kamnu, kjer je poseben vozel, s katerim lahko prikrajšamo dolžino, odvečno nit pa odrežemo. Kroglice so premera 8 mm in na ta način primerne za uporabo.
Material
Barva Rjavi do oranžno-rožnati odtenki, peščeno bledi
Obdelava materiala Kroglice so brušene in polirane do visokega sijaja
Vrsta materiala Mesečev ali lunin kamen, mineral
Vsebina
Ob naročilu prejmete Zapestnica v kartonski embalaži, z opisom o lastnostih minerala
Tehnične specifikacije
Dovoljena odstopanja Gre za naravni mineral, zato so možna odstopanja od slike po barvi, obliki ali velikosti
Oblika in pomen Krog simbolizira večnost, neminljivost, združitev dobrega, trdno zvezo in partnerstvo. Krog predstavlja tudi čas. Čas je mogoče gledati na tri načine. Najprej je preteklost, včeraj, nekaj, kar je za nami in nas spremlja v sedanjost. Naša preteklost živi življenje v sedanjosti, v tem trenutku. Prihodnost nam ni zagotovljena, odslikavala bo našo sedanjost. Kamen simbolizira obstojnost, moč materialnega, kompaktnost in neuničljivost, zato je eden temeljnih simbolov večnosti.
Simbolika barve Oranžna barva: krepi imunski sistem, spolno področje, povečuje ambicioznost, osebnostno moč, samospoštovanje, prinaša mir (3. popkovna čakra) Rjava barva: povezuje nas z materjo Zemljo, daje občutek za fizično realnost
Uporaba in Vzdrževanje
Uporaba Zapestnico nosimo na levi ali desni roki, lahko eno ali tudi več. Pred prvo uporabo mineral speremo pod tekočo vodo in postavimo na sončno svetlobo za nekaj časa. Postopek vsaj enkrat mesečno ponovimo. Minerale lahko energijsko očistimo tudi z nihalom, mentalno med meditacijo, s svečo, ali najdemo svoj in vedno za vas pravi način.
Vibracija in namen Minerali seveda ne delujejo zgolj na fizično telo, temveč vplivajo na naš čustveni, mentalni in duhovni svet. Ločimo jih glede na barvo, obliko, prozornost, prosojnost, itd..., ločimo jih tudi glede na samosvojo energijo, ki je v vsakem mineralu drugačna.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Google reCAPTCHA