Prihrani -5%

Včlani se v klub

Brezplačna dostava

Za naročila nad 30€

Izdelava po naročilu

Storitve

Verižica kocka, Venezija 50 cm/0,9mm, srebro 925 rodinirana

  • Šifra: 1007125
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 14.85€

  • Brez DDV: 12.17€

Verižica kocka, Venezija 50 cm/0,9mm, srebro 925 rodinirana

Verižico lahko nosite samostojno ali dodate obesek 


Dolžina50 cm
Širina/debelina0,9 mm
Oblika / vzoreckvadratni členi-kocke
Površinska obdelava srebra
Rodinirano, barva belega zlata
Oznaka mere50/0,9
Primernostza ženske 
Oznaka žiga na izdelku
DA
Žig925

RODINIRANJE – ZLATENJE SREBRA

Rodiniranje je proces galvanske uporabe rodija, pri čemer gre za površinsko nanašanje plasti tega kemijskega elementa (Rh). Gre za postopek, pri katerem tanko plast rodija nanesemo na drugo kovino. Pri tem nanašamo trde, zrcalno sijajne galvanske prevleke rodija v postopku elektrolize. Galvanske prevleke so po barvi blizu barvi belega zlata, nanešene pa so zelo enakomerno, saj ima elektrolit zelo dober globinski učinek.

Z nanosom te površinske plasti dvigujemo samo trdoto površine, izboljšamo barvo nakita in povečamo sijaj. Hkrati pa izdelek zaščitimo pred samo oksidacijo, srebrni nakit dobi barvo belega zlata.


OSNOVNO O SREBRU:

Srebro je prevedeno iz latinskega izraza „argentum“, ki pomeni „bel“ ali „sijoč“. Je čisti kemični element, ki ga v periodnem sistemu najdemo pod oznako Ag in ima najvišjo odbojnost ter toplotno in električno prevodnost v primerjavi s katero koli čisto kovino. Glede njegovega označevanja je določena čistost srebra. Na primer, oznaka "925" je določena čistost za slovenski trg, medtem, ko v svetu najdemo tudi izdelke z nižjo čistino (vsebnostjo) srebra.


Prepoznavnost:

  • na izdelku boste našli žig
  • je dober prevodnik toplote
  • ne reagira na magnet
  • je mehkejše od belega zlata za obdelavo
  • se enostavno očisti z domačimi pripravki


Material
Barva Izgled nakita v barvi belega zlata. Rodiniranje je proces galvanske uporabe rodija, pri čemer gre za površinsko nanašanje plasti tega kemijskega elementa (Rh). Gre za postopek, pri katerem tanko plast rodija nanesemo na drugo kovino. Pri tem nanašamo trde, zrcalno sijajne galvanske prevleke rodija v postopku elektrolize. Galvanske prevleke so po barvi blizu barvi belega zlata, nanešene pa so zelo enakomerno, saj ima elektrolit zelo dober globinski učinek.
Obdelava materiala Verižica je izdelana iz srebra, čistine 925/000, rodinirana.
Vsebina
Ob naročilu prejmete Nakit v darilni embalaži. Embalaža je kot majhna čokolada.
Uporaba in Vzdrževanje
Čiščenje Priporočamo, da nakit ne nosite, kadar opravljate fizična dela ali uporabljate močna čistila, pa tudi ko se tuširate ali kopate v bazenih ali morju. Zaradi raznih slanih ali kislih učinkovin lahko pride do reakcije, ki vaš izdelek poškoduje ali mu zmanjša lesk. Nakit shranjujte v za to namenjenih škatlicah. Vedno si ga nadenite vsaj deset minut po uporabi parfumov in krem.
Vibracija in namen Kovine simbolizirajo čvrstost, trdoto, nepopustljivost in moč. So simbol silovitosti in neomahljivosti. Kovine se talijo in kalijo- zato simbolizirajo tudi moč pretvorbe in prekalitve. Oblikovanje kovin se največkrat pojmuje kot prispodoba poduhovljanja materialnega, čiščenja,.. Za piko na i pa je kombinacija z minerali, ki kovino (srebro) povzdignejo na višjo raven, saj vibracija minerala nehote spreminja vaše vedenje, čustva in zavedanje.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Google reCAPTCHA