Prihrani -5%

Včlani se v klub

Brezplačna dostava

Za naročila nad 30€

Izdelava po naročilu

Storitve

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Pri uporabi spletne trgovine www.minerali.si veljajo spodaj navedeni pogoji uporabe in poslovanja. Spletno stran uporabljajte le, če se s pogoji poslovanja strinjate. Pogoji poslovanja v nobenem primeru ne vplivajo na vaše potrošniške pravice, temveč so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Z registracijo obiskovalec postane uporabnik spletne trgovine in pridobi pravico do nakupa.

Podatki o trgovcu in ponudniku

HIŠA NAKITA ADAMAS D.O.O.
SEDEŽ PODJETJA:
Ljubljanska cesta 10, 3000 Celje, Slovenija
Tel.: 03 5442 180
Tel.: 031 302 932
email: minerali@t-2.si

BKS BANK AG, Bančna podružnica, Verovškova ulica 55 a, 1000 Ljubljana

ŠT. TRR: SI56 3500 1000 2550 139
Matična številka: 6109284000
ID št. za DDV: SI74020951

PE TRGOVINA Z NAKITOM IN MINERALI ADAMAS
Ljubljanska cesta 8, Celje


Naročanje in dostava

Postopek nakupa

 1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
 2. Naročilo potrjeno: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba izjemoma zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga.
 3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.
  V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem preko e-maila minerali@t-2.si obvestiti. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.
  Pred končno oddajo spletnega naročila ima uporabnik možnost pregledati, spreminjati ali dopolniti naročilo, ustrezno popraviti podatke, kakor tudi preklicati vse vnešene podatke.
  Naročene izdelke hitro, varno in zanesljivo dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije.
  Naročene izdelke vam bomo poslali v 2-3 dneh, vendar najkasneje v roku osmih (8) dni v času letnih dopustov, po prejemu naročila. Stroški pošiljanja v primeru naročila do 30,00 eur se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, pri ostalih naročilih nad to vrednostjo je dostava brezplačna. O morebitnih dodatnih stroških dostave boste obveščeni pred pošiljanjem naročenih izdelkov.

Dostava naročila na več naslovov:

Spletna trgovina MINERALI.SI vam omogoča pošiljanje naročila na več naslovov, kar je izredno primerno za pošiljanje daril in darilnih bonov, pri čemer vi določite prejemnika in poravnate kupnino.

Postopek za dostavo na več naslovov je opisan na strani dostave

Embalaža

Male poldrage kamne in kristale, v skupni teži do 250g, pošiljamo v obloženih pisemskih ovojnicah. Večje poldrage kamne in kristale, darilno embalažo ter druge občutljive in težje artikle pošiljamo izključno v paketnih pošiljkah.

Plačilo

Trenutno so na voljo naslednji načini plačil:

 • po povzetju – z gotovino ob prevzemu blaga, v kolikor naročeno blago ne presega 30,00 eur je strošek dostave 3,00 eur, sicer je poštnina brezplačna.
 • po predračunu - plačilo na transakcijski račun našega podjetja po položnici ali preko spletne banke
 • osebni prevzem blaga na sedežu podjetja, pri čemer lahko plačate z gotovino ali plačilno kartico

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema računa. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vračilo blaga / pravica do odstopa od nakupa, naročila (pogodbe)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov minerali@t-2.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago lahko vrnete na 2 načina in sicer: blago pošljete po pošti s priloženo dokumentacijo oziroma se oglasite v naši trgovini v Celju.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca, zato ga prosim navedite hkrati z dopisom o odstopu.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru odstopa od pogodbe ima uporabnik pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov in stroškov provizije, ki jo zaračunava dostavljalec blaga ob izročitvi blaga npr. strošek Pošte ob plačilu po povzetju.

Poldragi kamni in kristali so v naravni obliki in lahko odstopajo po videzu, teži in velikosti od izdelka na sliki oz. specifikacij ob izdelku, razen če je pri posameznemu izdelku navedeno, da gre za dejansko sliko izdelka, zato takšnih izdelkov ne menjamo.

Shranjevanje pogodb

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev Minerali.si trgovine pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov).

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim osebam, razen če tako zahteva zakon. .Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Odpoved naročila

Naročilo lahko prekličete kadarkoli do dne, ko naročilo odpremimo. Na dan odpreme boste tudi obveščeni preko e-pošte. Naročilo lahko prekličete preko e-pošte, spletne strani www.minerali.si preko kontaktnega obrazca. V primeru, da smo blago že odposlali vas prosimo, da upoštevate navodila v razdelku 'Vračilo blaga'

Veljavnost ponudbe, cene

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene v spletni trgovini so z vključenim 22 % ddv, oziroma je ta podatek izrecno naveden. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Čakam na obdelavo, in kasneje še naročilo odpremljeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudba velja do razprodaje zalog oziroma do preklica.

Drugi pogoji, stroški povezani z uporabo komunikacijskega sredstva

Stroški komunikacijsega sredstva pri obisku naše spletne trgovine se ne razlikujejo od običajne tarife, ki jo plačujete za uporabo internetnih storitev pri vašem izbranem ponudniku.