Prihrani -5%

Včlani se v klub

Brezplačna dostava

Za naročila nad 30€

Izdelava po naročilu

Storitve

Fosil, posodica ortoceras

  • Šifra: 1009816
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 14.95€

  • Brez DDV: 12.25€

Fosil, posodica ortoceras

POSODICA OBILJA S FOSILI


Fosili so ostanki odmrlega organizma okamenelih rastlin in živali, ki so se ohranile v zemljini, sedimentu ali kamenini iz starejših geoloških obdobij. Po odmrtju se mora takšen organizem dovolj hitro znajti v primernem okolju, kjer je onemogočeno njegovo hitro razpadanje. Takšni pogoji so bili in so še danes v raznih močvirjih, blatu, mulju, pesku, vulkanskem pesku, vulkanskem pepelu, smoli, zemeljskem vosku, katranu in podobnem.
Primerno okolje sproži dolgotrajen fizikalno-kemičen proces, v katerem se odmrli organizem spremeni v fosil. Takšen proces imenujemo fosilizacija. Fosilizacija lahko poteka na več načinov, ki pripeljejo do različnih oblik fosilov.  V primeru fosilov skupine ortoceras gre za različne glavonožce (školjke, lignje,...)


Minerali in kristali v različnih oblikah, barvah in strukturah privlačijo različne ljudi. S tem, ko nezavedno oddajajo vibracijo v okolje, počasi in nezavedno v človeku prebudijo radovednost raziskovanja. Ljudje izbiramo minerale in kristali glede na zgradbo, obliko, barvo, čistost in druge kvalitete. Vsak posameznik pa mora začutiti kateri je tisti pravi, saj bo le-ta prebil blokado, zdravil in krepil človeka, živali in rastline.  

Velikost
Velikost artikla od 12 - 14 cm dolžina, premer od 8 - 10 cm
Material
Barva Temno siva do črna z vključki fosilnih ostankov
Obdelava materiala Okameneli fosil v mineralu, visoko poliran, očiščen
Vrsta materiala Posodica je narejena iz skupine mineralov, v katerem najdemo ostanke fosilov.
Vsebina
Ob naročilu prejmete Mineral v darilnem mošnjičku iz blaga
Tehnične specifikacije
Dovoljena odstopanja Gre za fosilne ostanke, ki so stari več milijonov let, zato so dovoljena odstopanja po barvi in obliki, vendar so sliki primerljivi.
Oblika in pomen Že iz zgodovine zasledimo bogato tradicijo uporabe fosilov. V mnogih delih sveta so jih kot svete predmete uporabljali tudi šamani. Z njimi so krasili oltarje, kjer so fosili simbolizirali moč elementa zemlje, prav tako so jih v prostor postavljali v zaščitne namene.
Uporaba in Vzdrževanje
Uporaba Posocia služi kot okras v prostoru, vanjo lahko postavimo npr. skupino kalcitov (oranžni,zeleni,rumeni,medeni) in nastane posoda obilja, ki jo postavimo v vzhodni del hiše. Lahko pa nam služi kot posodica v kateri postrežemo domače piškote ali sadje. (Ne peremo v pomivalnem stroju) Pred prvo uporabo mineral speremo pod tekočo vodo in postavimo na sončno svetlobo za nekaj časa. Postopek občasno ponovimo. Minerale lahko energijsko očistimo tudi z nihalom, mentalno med meditacijo, s svečo, ali najdemo svoj in vedno za vas pravi način.
Vibracija in namen Uporabljamo za stik s prejšnjimi življenji. Priporoča se souporaba igle kamene strele. Fosili simbolizirajo moč časa, večnosti in evolucije.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Google reCAPTCHA

Podobni izdelki

Fosil, amonite polž 5cm

Fosil, amonite polž 5cm

POLŽEK, AMONITE   FOSIL amonite, polžek za zbiratelje in ljubitelje fosilovFosili so ..

8.20€ Brez DDV: 6.72€

Fosil, ortoceras 4-6cm

Fosil, ortoceras 4-6cm

FOSIL  ORTOCERASFosili so ostanki odmrlega organizma okamenelih rastlin in živali, ki so se ohr..

6.20€ Brez DDV: 5.08€

Fosil, amonite polž v paru 3-5cm

Fosil, amonite polž v paru 3-5cm

POLŽEK, AMONITE  Fosili so ostanki odmrlega organizma okamenelih rastlin in živali, ki so ..

15.68€ Brez DDV: 12.85€