Prihrani -5%

Včlani se v klub

Brezplačna dostava

Za naročila nad 30€

Izdelava po naročilu

Storitve

Srebrna verižica s križem in cirkoni, srebro 925/00

  • Šifra: 1009524
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 48.64€

  • Brez DDV: 39.87€

Srebrna verižica s križem in cirkoni, srebro 925/00

Srebrna verižica s križcem in belimi cirkoni

 Pomen: Obesek križa predstavlja več stvari: hkrati je simbol krščanstva, sicer pa predstavlja 4 smeri neba, 4 elemente, je simbol verovanja, lahko pa je le vaš amulet za srečo. Dolžina verižice50 cm
Širina/debelina1,1 mm
Oblika / vzoreckvadratni členi-kocke
Površinska obdelava srebra
Rodinirano, barva belega zlata
Primernostza deklice, ženske, Sv. Birmo
Oblika obeska - velikost s členomkriž 3,5 x 2 cm 
Žig-Oznaka žiga na izdelku: 925vstavljeni kamni: cirkoni beli


RODINIRANJE – ZLATENJE SREBRA

Rodiniranje je proces galvanske uporabe rodija, pri čemer gre za površinsko nanašanje plasti tega kemijskega elementa (Rh). Gre za postopek, pri katerem tanko plast rodija nanesemo na drugo kovino. Pri tem nanašamo trde, zrcalno sijajne galvanske prevleke rodija v postopku elektrolize. Galvanske prevleke so po barvi blizu barvi belega zlata, nanešene pa so zelo enakomerno, saj ima elektrolit zelo dober globinski učinek.
Z nanosom te površinske plasti dvigujemo samo trdoto površine, izboljšamo barvo nakita in povečamo sijaj. Hkrati pa izdelek zaščitimo pred samo oksidacijo, srebrni nakit dobi barvo belega zlata.


OSNOVNO O SREBRU:

Srebro je prevedeno iz latinskega izraza „argentum“, ki pomeni „bel“ ali „sijoč“. Je čisti kemični element, ki ga v periodnem sistemu najdemo pod oznako Ag in ima najvišjo odbojnost ter toplotno in električno prevodnost v primerjavi s katero koli čisto kovino. Glede njegovega označevanja je določena čistost srebra. Na primer, oznaka "925" je določena čistost za slovenski trg, medtem, ko v svetu najdemo tudi izdelke z nižjo čistino (vsebnostjo) srebra.


Splošno o cirkonih:

 

Nakit s kamenčki je vedno moderen. Privablja njegova podobnost z diamantom. Laiki marsikdaj sploh ne ločijo s prostim očesom ali gre za cirkonij ali diamant.

 

Čeprav gre za umetno pridobljene kamne, to ne spremeni dejstva, da se čudovito svetijo na svetlobi, da nimajo vidnih napak, temveč so pravilnih kotov in čudovitega brusa. V nakitu najdemo raznobarvne cirkone od belih, vijoličnih, roza do modrih, črnih in zelenih. Z nošenjem pa počasi izgubijo svoj prvotni sijaj, ob močnih udarcih lahko tudi počijo. 

Cirkoni so vstavljeni z zlatarsko metodo vkovanja kamnov, zato v stiku z vodo ne izpadejo in ne spremenijo barve. 

Material
Barva Izgled nakita v barvi belega zlata. Rodiniranje je proces galvanske uporabe rodija, pri čemer gre za površinsko nanašanje plasti tega kemijskega elementa (Rh). Gre za postopek, pri katerem tanko plast rodija nanesemo na drugo kovino. Pri tem nanašamo trde, zrcalno sijajne galvanske prevleke rodija v postopku elektrolize. Galvanske prevleke so po barvi blizu barvi belega zlata, nanešene pa so zelo enakomerno, saj ima elektrolit zelo dober globinski učinek.
Obdelava materiala Verižica je izdelana iz srebra, čistine 925/000, rodinirana. Prepoznavnost srebra: - na izdelku boste našli žig - je dober prevodnik toplote - je mehkejše od belega zlata za obdelavo - se enostavno očisti z domačimi pripravki
Vsebina
Ob naročilu prejmete Nakit v darilni embalaži. Embalaža je kot majhna čokolada.
Tehnične specifikacije
Koristne, dodatne informacije Osnovno o cirkonih v nakitu: čeprav gre za umetno pridobljene kamne, to ne spremeni dejstva, da se čudovito svetijo na svetlobi, da nimajo vidnih napak, temveč so pravilnih kotov in čudovitega brusa. V nakitu najdemo raznobarvne cirkone od belih, vijoličnih, roza do modrih, črnih in zelenih. Z nošenjem pa počasi izgubijo svoj prvotni sijaj, ob močnih udarcih lahko tudi počijo. Gre za lastnost samega kamna, zaradi katere izpad kamna iz nakita ali njegovo poškodovanje ne predstavlja niti večjega stroška niti stvarne napake, za katero bi odgovarjal prodajalec.
Uporaba in Vzdrževanje
Čiščenje Priporočamo, da nakit ne nosite, kadar opravljate fizična dela ali uporabljate močna čistila, pa tudi ko se tuširate ali kopate v bazenih ali morju. Zaradi raznih slanih ali kislih učinkovin lahko pride do reakcije, ki vaš izdelek poškoduje ali mu zmanjša lesk. Nakit shranjujte v za to namenjenih škatlicah. Vedno si ga nadenite vsaj deset minut po uporabi parfumov in krem.
Uporaba Nakit nosite in uživajte, vendar upoštevajte, da ima vsak zakaj svoj zato. Zato ob hujših fizičnih naporih nakit odstranite in mu s tem podaljšate življenjsko dobo.
Vibracija in namen Kovine simbolizirajo čvrstost, trdoto, nepopustljivost in moč. So simbol silovitosti in neomahljivosti. Kovine se talijo in kalijo- zato simbolizirajo tudi moč pretvorbe in prekalitve. Oblikovanje kovin se največkrat pojmuje kot prispodoba poduhovljanja materialnega, čiščenja,.. Za piko na i pa je kombinacija z minerali, ki kovino (srebro) povzdignejo na višjo raven, saj vibracija minerala nehote spreminja vaše vedenje, čustva in zavedanje.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Google reCAPTCHA

Podobni izdelki

Verižica z obeskom meuljeva krila, srebrni obesek

Verižica z obeskom meuljeva krila, srebrni obesek

Verižica z obeskom metuljeva krila, srebrni nakit za ženske, ki ljubijo svobodo "Nikoli ne boš ..

32.64€ Brez DDV: 26.75€

Oznake: verižica s križem